Γιουβαρλάκια αυγολέμονο


Χρειαζόμαστε:

  • 1kg (περίπου) κιμά
  • 100gr βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Μισό φλ. ρύζι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 λεμόνια
  • 2 κύβοι ζωμού λαχανικών, πιπέρι
  • αλεύρι για το πασπάλισμα




Προετοιμασία:

Ανακατεύω τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ένα αυγό, χυμό απο μισό λεμόνι και τον ένα κύβο κνόρ λαχανικών καλά τριμμένο, τα ζυμώνω όλα πάρα πολύ καλά

Πλάθω τα γιουβαρλάκια, τα αλευρώνω, βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά ρίχνω το βούτυρο περιμένω να λιώσει και τοποθετώ ένα ένα τα γιουβαρλάκια

Βάζω όσο νερό χρειάζομαι συνήθως έως ότου να σκεπαστούν τα γιουβαρλάκια, ώστε να γίνουν πιο ζουμερά, και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά, εάν θέλω ρίχνω ρύζι στο νερό που βράζουν τα γιουβαρλάκια εάν θέλω να γίνει η σούπα μου πιο πηχτή

Εντωμεταξύ χτυπάω το ένα αυγό, με το χυμό λεμονιού, όσο χτυπάω προσθέτω την κρέμα γάλακτος και σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα

Χαμηλώνω την φωτιά και περιχύνω το μείγμα στα γιουβαρλάκια και απλά ανακινώ την κατσαρόλα για να ανακατευτεί το μείγμα μου και να δέσει με τα γιουβαρλάκια

σβήνω την φωτιά και στο τέλος τρίβω και τον δεύτερο ζωμό κνόρ και τον ρίχνω στα γιουβαρλάκια να πάει παντού σε όλη την επιφάνεια, καθώς τα έχω μόλις βγάλει απο την φωτιά είναι ακόμη καυτά το τριμμένο μείγμα του κύβου θα λιώσει γρήγορα, ανακινώ ξανά την κατσαρόλα για να παει παντού η νοστιμιά του κνόρ, και πιστέψτε με δεν χρειάζεται ούτε αλάτι (και καλύτερα)


Λοιπόν εύχομαι καλή επιτυχία :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου