Αρακάς με μελιτζάνα, κοτόπουλο και μπέϊκον

  • 2-3 λωρίδες μπέϊκον (ψιλοκομένο)
  • 1 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομένο
  • 1 μελιτζάνα ψιλοκομένη (με τη φλούδα)
  • 1 χούφτα άνιθο, δυόσμο, βασιλικό καλά ψιλοκομένο (συνολικά)
  • 1 κομάτι στήθος κοτόπουλου κομένο σε κυβάκια
  • 2 ή 3 πατάτες
  • 2-3 τομάτες φρέσκιες, τριμένες στον τρίφτη χωρίς τη φλούδα τους
  • 2 κύβοι λαχανικών τριμένοι (για όσους δεν προτιμούν το αλάτι)
  • Ηλιέλαιο ή μια κουταλιά σούπας βούτυρο
  • κέτσαπ με γεύση μπάρμπεκιου


Ψιλοκόβουμε το μπέϊκον και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστεί με λίγο ηλιέλαιο ή μια γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
Έπειτα ρίχνουμε τα κοματάκια κοτόπουλου, τον αρακά, το καρότο, τη μελιτζάνα, τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν για περίπου 2 λεπτά.
Ανακατεύουμε τις τριμένες τομάτες με τον άνιθο, δυόσμο, βασιλικό και βάζουμε και 2-3 κουταλιές κέτσαπ με γεύση μπάρμπεκιου, και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν καλά, ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 20 λεπτά ή όσο χρειάζεται να βράσουν οι πατάτες, στο ενδιάμεσο ρίχνουμε ακόμη ένα ποτήρι νερό διότι όσο βράζει πήζει και η σάλτσα και υπάρχει ενδεχόμενο να κολλήσει το φαγητό στον πάτο της κατσαρόλας.
Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο και αφού το βγάλουμε απο τη φωτιά, ρίχνουμε και τους τριμένους κύβους και ανακατεύουμε να πάει παντού η νοστιμιά. Έτσι κ αλλιώς δεν χρειάζεται αλάτι διότι βάλαμε το μπέϊκον και τη σάλτσα μπάρμπεκιου που δίνουν αρκετή νοστιμιά.
Υγιεινό φαγητό χωρίς πολύ λάδι και καθόλου αλάτι

Ο γιός μου και ο άντρας μου δεν τον τρώνε τον αρακά όμως όταν τον μαγείρεψα με αυτό τον τρόπο ξετρελάθηκαν, ειδικά με τη γεύση του μπέϊκον που καλύπτει τη γεύση του αρακά, και τη μυρωδιά που έβγαλε η κέτσαπ μπάρμπεκιου που είναι φανταστική!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου