Συκωταριά αρνίσια λεμονάτη στην κατσαρόλα



  • 1 αρνίσια συκωταριά (με ή χωρίς τα γλυκάδια της)
  • χυμός από 3 μεγάλα λεμόνια
  • ζωμός λαχανικών (2 κύβοι τριμένοι)
  • μια μικρή πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο μεγάλες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • ηλιέλαιο για το τσιγάρισμα (ή μια γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο)
  • 1 ή 2 ποτήρια νερό
Πλένω καλά τη συκωταριά και την κόβω κομματάκια.
Ρίχνω το ηλιέλαιο στην κατσαρόλα, (προτιμώ το βούτυρο γιατί δίνει περισσότερη νοστιμιά)  Τσιγαρίζω το κρεμμύδι την πιπεριά και τη συκωταριά και σβήνω σιγά σιγά με το χυμό απο τα 3 λεμόνια. Προσθέτω το νερό και αφήνω τη συκωταριά να μαγειρευτεί περίπου για 20 λεπτά (νερό βάλτε όσο εσείς θέλετε -όσο πιο πολύ νερό τόσο πιο νερουλή η σάλτσα). 
Στα μισά του χρόνου ρίχνω και το λιωμένο σκόρδο και τους ζωμούς και ανακατεύω να πάει η νοστιμιά παντού. Συνεχίζω μέχρι να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο! (παρακολουθώ το μαγείρεμα και ανακατεύω κατα διαστήματα)
Εγώ το συνοδεύω με ριζότο ή πιλάφι ή ακόμη και μακαρόνια! 
Στην ίδια κατσαρόλα που μαγείρεψα τη συκωταριά αφήνω λίγη απο τη σάλτσα και προσθέτω νερό και εκεί μαγειρεύω το ρύζι ή τα μακαρόνια, πιστέψτε με γίνονται πεντανόστιμα!
(Αυτή είναι μια δικά μου παραλαγή της συνταγής. Μου αρέσουν οι παραλαγές και πάντα παίζω με τα υλικά, προσθέτω ή αφερώ ανάλογα με τις δικές μου προτιμήσεις και ρισκάρω. Εσείς εάν θέλετε μπορείτε να ακολουθήσετε την κλασική συνταγή: αντί για ηλιέλαιο ή βούτυρο βάλτε ελαιόλαδο, βάζετε και ρίγανη, και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αντί για τους ζωμούς, ή σβήνετε με κρασί αντί για χυμό λεμονιού και βάζετε το λεμόνι προς το τέλος)
 Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου