Ρεβύθια σούπα




  • 1 κιλό ρεβύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κύβους λαχανικών
  • σόδα μαγειρική
  • μια πιπεριά κόκκινη ψιλοκομένη
  • 1 καρότο μεγάλο ψιλοκομένο
Βάζω τα ρεβύθια να μουλιάσουν για 24 ώρες σε νερό με μια κουταλιά σόδα.
Τα στραγγίζω και τα ξεπλένω καλά. Στη συνέχεια τα ρίχνω στην κατσαρόλα με νερό, λάδι και το κρεμμύδι τα ψιλοκομένο καρότο και την πιπεριά. Αφήνω να βράσουν για περίπου μιάμιση ώρα ή μέχρι να λιώνουν. Πρέπει να χυλώσουν. 
Μόλις σταματήσει το βράσιμο ρίχνω και τους 2 κύβους λαχανικών και ανακατεύω να πάει παντού η νοστιμιά (δεν χρειάζεται αλάτι, εάν θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε αλάτι τότε χρησιμοποιήστε ένα κύβο και προσθέστε αλάτι, ή καθόλου κύβους και περισσότερο αλάτι)

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου