Ψωμί με μπύρα



  • 3 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλυτζ. γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμένη
  • 1 κουτ. αλάτι
  • 1 κουτάκι μπύρας (της προτιμήσεώς σας) (330ml)
  • 1 κουτ. ρίγανη
  • Ελαιόλαδο για το άλειμα

Ζεσταίνουμε την μπύρα και το τριμένο τυρί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν, κατά το ζέσταμα ανακατεύουμε.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε και αναμιγνύουμε καλά το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα με την μπύρα.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική, κατά το ζύμωμα προσθέτουμε αλεύρι εάν αυτό χρειαστεί. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά να φουσκώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και Κόβουμε σε ίσα κομμάτια ή πλάθουμε μια φρατζολίτσα. Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Λαδώνουμε το ταψί μας.

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το ψωμάκι μας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου